lutra_brezgeopedia_resize swiss_resize tamtam herpetolosko-drustvo_resize

home
STOPJEŽ na radiu Celje

StopJež na radiu CeljeO ne, nikar prehitro ne sklepajte, da je naš – in Lilin – ježek ponovno našel podporo, ki bi ga vsaj nekoliko zavarovala potem, ko se je natančno pred dvema letoma iztekel projekt STOPJEŽ, ki ga je tedaj podpirala švicarska vlada. Očitno ga ni junaka v širni Sloveniji, ki bi sprevidel korist, ki bi jo od nadaljevanja projekta imele živali pa tudi podpornik projekta. Pri tem mislimo predvsem na zavarovalnice ter trgovce z avtomobili, ki vsak dan polnijo strani vseh mogočih medijev s precej nedomiselnimi oglasi in mečejo milijone skozi okno – no, mečejo jih pravzaprav medijem, namesto da bi nepridobitni organizaciji pomagali k njenim naravovarstvenim ciljem in si naredili všečno promocijo.

»Kaj pa iščejo živali na cesti?! Drugje naj hodijo, tam, kjer ni ljudi in avtomobilov«, mi je zabrusil v telefon predstavnik Zavarovalnice Maribor, ko sem razlagala vsebino projekta in ga prepričevala, da imamo skupne cilje: čim manj nesreč na cestah, tudi z živalmi. Tako je to.

Pred kratkim pa me je presenetil telefonski klic iz Radia Celje. Vabilo v oddajo Male živali, velike ljubezni je zakrivila nalepka STOPJEŽ na avtomobilu, parkiranem poleg vozila novinarja, ki se je že nekaj časa ubadal z mislijo na številne povožene živali na cesti – in kako vendar preprečiti to morijo. To je to, je pomislil ob pogledu na Lilinega Stopježa in geslo Na cesti nisi sam, na cesti smo tudi živali. Kaj sva se pogovarjala v oddaji, lahko poslušate na povezavi na oddajo, če pa vas mika nalepka na avtomobilu, se oglasite. Ni jih še zmanjkalo, tudi zloženke še imamo. Še lahko vsaj kanček prispevate k opozarjanju voznikov, da se na cesti lahko znajdejo tudi živali. Namesto bogatih zavarovalnic, trgovcev z avtomobili in njihovo opremo in še koga ...

Marjana Hönigsfeld Adamič

 

vnos_o

sponzorji_o

nasveti_o

nasveti_o

Roadkill database

nasveti_o

vidrafone