lutra_brezgeopedia_resize swiss_resize tamtam herpetolosko-drustvo_resize

home
TAM-TAM oglaševalna akcija

Promocija projekta STOPJEŽ je dobila nove razsežnosti, ko so STOPŽIVALI očarale zaposlene v družbi TAM-TAM, ki vsako leto podprejo en projekt in mu priskočijo na pomoč s svojimi oglaševalskimi izkušnjami. Letos je bil izbran STOPJEŽ, za katerega nam je ambasadorka projekta Lila Prap narisala STOPŽIVALI. Tako je bilo konec julija nameščenih 121 plakatov, ki v kar 19 slovenskih krajih opozarjajo ne samo voznike ampak vse mimoidoče na problematiko živali v prometu. Nekaj postavljenih plakatov, ki jih je oblikoval Zvone Kosovelj, si lahko ogledate v naši galeriji.

 
Predavanja za avtošole

STOP, avtošole in šole varne vožnje!

Prometne nesreče z živalmi najpogosteje zakrivimo neprevidni vozniki. Zato je najbolj učinkovita preventiva ozaveščanje in informiranje mladih voznikov, ki šele prihajajo na naše ceste. Zato smo posebej za avtošole pripravili kratko predstavitev problematike ŽIVALI IN PROMET (predavanje s ppt), ki je na voljo brezplačno, prav tako tudi promocijska gradiva projekta, kot so zloženke, plakati in avtomobilske nalepke.

Preberi več ...
 
Promocija projekta

Ker je to predvsem ozaveščevalni projekt, je pomebno da ga tudi uspešno promoviramo. Tako projekt predstavljamo na različnih festivalih in prireditvah kot na primer Festival znanosti. Pripravili smo promocijske izdelke za javnost. Pošiljamo jih različnim organizacijam, ki nam tako pomagajo pri promociji z delitvijo naših materialov in objavljanjem prispevkov ter povezave na lastnih straneh in socialnih omrežjih. Plakati že krasijo številne stavbe. Poleg tega med voznike delimo tudi nalepke za avtomobile. Naročite jih lahko preko telefona ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , ali pa obiščite našo spletno trgovino

S plakati nam pomagajo pri promociji:

 

Seznam organizacij in spletnih portalov, ki so prispevali k promociji:

Ker vemo, da seznama nista popolna, vas vabimo, da nam vašo objavo ali obešeni plakat sporočite na zgornji e-mail. Vsem se za pomoč najlepše zahvaljujemo!
 
Akcija »Večna pot«

V okviru projekta STOPJEŽ – Promet in živali Inštitut LUTRA želi pomagati tudi ostalim neprofitnim organizacijam, ki delujejo na področju varovanja živali v prometu. Tako so se zaposleni udeležili akcij, organiziranih s strani Societas herpetologica slovenica – društva za preučevanje dvoživk in plazilcev (SHS) v okviru projekta »Varstvo dvoživk na Večni poti«. Dvoživke so namreč zelo ranljivi udeleženci v prometu. Zaradi majhnosti jih velikokrat spregledamo ali pa se zanje ne menimo, saj nam ob »trku« ne povzročijo materialne škode. Kljub majhnosti pa dvoživke predstavljajo nevarnost za promet. Običajno njihove selitve potekajo v velikem številu, zato so tudi povozi množični, kar naredi cestišče spolzko. To se zgodi predvsem v času spomladanskih in jesenskih selitev, ko se različne vrste dvoživk množično selijo iz zimskih prebivališč na mrestišča (zgodnja pomlad) ter iz poletnih nazaj v zimska prebivališča (jeseni). V primerih, ko njihove selitvene poti prečkajo ceste, so lahko posledice za lokalne populacije katastrofalne. Predvsem v času spomladanskih selitev pride do pomora odraslih osebkov, preden se razmnožujejo. Tako s povozom ene samice ne ubijemo le nje, ampak njen celoten potencialni zarod.

Preberi več ...
 
« ZačetekPrejšnja12NaslednjaKonec »

Stran 1 od 2